<< Mobiel blijven

Hulpmiddelen

Gaat het lopen niet meer zo goed? Bezorgen scheve stoeptegels of natte bladeren u angstige momenten? Bent u bang om te vallen?

Hulpmiddelen

Er zijn handige hulpmiddelen om lopen en bewegen makkelijker te maken. Denk aan een rollator of wandelstok die u in hoogte kunt verstellen en op kunt vouwen.

Informatie over hulpmiddelen vindt u op Vilans Hulpmiddelenwijzer.

Thuiszorgorganisaties Verian en Zorgsaam in Apeldoorn hebben een groot aantal hulpmiddelen in de verkoop, verhuur of soms in de uitleen. In hun (web)winkels vindt u het aanbod. Leden krijgen meeestal korting op aanschafprijs.

Aanpassingen in huis

De provincie Gelderland geeft op de website Gelderse Huistest informatie over aanpassingen in huis om ongevallen te voorkomen. Ga op de website naar het thema Veiligheid en dan naar Voorkom vallen.

Valtrainingen

Soms worden er trainingen aangeboden om u te leren voorkomen dat u valt in huis en op straat. Ook in Apeldoorn zijn ze in het verleden wel aangeboden door fysiotherapeuten en zorginstellingen. Op dit moment is er geen overzicht van het aanbod beschikbaar, maar vraag bij uw huisarts of fysiotherapeut na of er binnenkort ergens mogelijkheden zijn. Er verschijnen ook vaak aankondigingen in de (huis-aan-huis)bladen.