<< Mensen ontmoeten

Contact met anderen

Telefooncirkels

U bent alleen en spreekt soms niemand. De afdeling Apeldoorn van het Rode Kruis heeft telefooncirkels. Een vaste groep mensen belt elkaar iedere dag even op. U heeft dagelijks in ieder geval twee gesprekjes. U wordt gebeld en u belt zelf iemand. Zo is de cirkel aan het eind van de dag rond.

Een luisterend oor

Sensoor is een organisatie die iedereen een luisterend oor biedt, dag en nacht. Ook als u zo maar een praatje wilt maken. U kunt dag en nacht bellen of overdag chatten of e-mailen.

Bezoek aan huis

Vrijwilligers van De Kap of de De Zonnebloem komen bij u thuis. Dat kan voor een praatje of om iets samen te ondernemen.

Samen op pad

Het is niet altijd makkelijk nieuwe contacten te maken of uw weg te vinden in de maatschappij. Hiervoor zijn vrijwilligers om u te helpen. Als een maatje helpen zij u om dingen te doen die u alleen niet doet. Dat kan een hobby zijn, een sport of zomaar iets leuks. Bijvoorbeeld een kopje koffie drinken bij een van de Ontmoetingsplekken. Maar ook praktische zaken organiseren en regelen..

Taal

Contact maken gaat veel makkelijker als je elkaar goed begrijpt. Taal is daarom heel belangrijk. U kunt uw kennis van het Nederlands vergroten met persoonlijke begeleiding van Stimenz, Kracht2