<< Hulp geven

Verliesverwerking

Praten over het verlies van uw dierbare kan u helpen het te verwerken. Dat hoeft niet in een praatgroep, maar kan ook in persoonlijke gesprekken, via de telefoon of chat.

Individuele gesprekken

De Kap kan u daarbij helpen. Er kan geregeld een vrijwilliger bij u langs komen die weet wat het is een partner te verliezen. Deze vrijwilliger is namelijk ervaringsdeskundige. Kijk voor meer informatie op bezoek na partner verlies
De Kap heeft ook een brochure: ‘Verder na verlies’

De Korrelatie en Sensoor staan altijd klaar voor telefonisch contact. Als het u op een bepaald moment even te veel wordt en u graag even met iemand wilt praten.

Chatten

Chatten via internet is ook mogelijk. Over rouwverwerking en verlies kan dat bijvoorbeeld bij Praten over verlies of bij Het Luisterend Oog van Humanitas.

Verlies te groot

Is het verlies zo groot dat u meer hulp nodig heeft dan een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger? Ontwricht het verlies uw leven en weet u niet hoe nu verder? Dan kan een gesprek met een maatschappelijk werk van Stimenz u misschien op weg helpen.
U kunt natuurlijk ook naar uw huisarts gaan.

Lotgenoten

Praten met lotgenoten over uw verlies geeft u herkenning en ondersteuning. Samen met anderen werkt u zo aan uw nieuwe leven.

De Kap biedt bij voldoende belangstelling een gespreksgroep Steun bij rouw aan. Ervaringen en emoties kunt u delen en praktische zaken worden ook wel besproken. Is de gespreksgroep er momenteel niet, dan zijn de koffieochtenden voor weduwen en weduwnaars een alternatief.