activity

Scouting Mr. J.P.G. Moorrees

Scouting is een speurtocht doen, kamperen in het bos, creatieve dingen doen en samen plezier beleven. Maar ook de natuur ontdekken, pionieren met touw, respect hebben voor elkaar en iedereen mag meedoen. Scouting is voor kinderen van 5 tot 23 jaar ieder met een speltak afgestemd op hun eigen leeftijdsgroep. Vanaf 17 jaar kun je meedoen met de speltak LEIDING.
Ontdek Scouting
Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander.
Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar.(Bij Scouting worden dat Bevers genoemd) De kinderen van 7-11 jaar spelen samen met de figuren uit Jungleboek.(Bij scouting worden dat Welpen genoemd) Ben jij tussen de 11 en 15 jaar dan beleef je uitdagende avonturen bij de Scouts. Ben jij tussen 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan Explorer! Deze jongeren organiseren hun eigen activiteiten. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma. Ben jij tussen de 18 en 21 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan Roverscout en organiseer samen met andere jongens je eigen kampen en activiteiten.
Ben je 21jaar of ouder? Dan zetten we jou graag in als vrijwilliger in de rol van leiding of bestuurder. Ook is er de mogelijkheid om Plusscout te worden. Dat zijn alle landelijke vrijwilligers die geen vaste functie hebben binnen Scouting, maar wel lid zijn van Scouting.
Scoutinggroep Mr. J. P. G. Moorrees is al 46 jaar actief in de wijk Zevenhuizen aan de Gentiaanstraat 331. In de loop der jaren heeft de groep tegenslagen gehad. De blokhut (een boerderij) is in 2003 volledig afgebrand. Nu staat er een nieuw gebouw als blokhut voor de Moorreesgroep. Nu er weer toekomst is voor de groep willen we leden werven om de groep weer een gezellige groep te laten zijn waar de kinderen samen met de speltakleiding met veel plezier het Scoutingspel kunnen spelen.
Kom eens bij ons kijken op vrijdagavond van 20.00 uur tot 24.00 uur of op zaterdagmiddag bij onze blokhut Paxtu vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur aan de Gentiaanstraat 331.
Tevens is dit gebouw + Punt Gentiaan van Woonmensen.
Kinderen uit de wijken Zuidbroek en Kerschoten zijn bij ons ook welkom!
Kijk anders even op onze website www.scouting-moorrees.nl.

Deze informatie is met zorg samengesteld. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

  • Tijd
  • 09:00 tot 16:00 uur
  • Prijs:
  • € 0,00
  • Locatie:
  • +Punt Gentiaan
Meer informatie over
deze locatie